Τί είναι - Ρητορικός Κύκλος, RitorikosKyklos, Λόγος και Δράση σε Αρμονία, Ρητορική - Διαλεκτική, Γιάννης Ανδριανάτος, ritorikoskiklos,

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

 
 
Ομιλίες Γιάννη Ανδριανάτου
DVD Απόλαυση & Γνώση
Γιάννης Ανδριανάτος
Ρητορικός Κύκλος, δάσκαλος καθηγητής Ρητορικής-Διαλεκτικής, διευθυντής Ρητορικού Κύκλου

Τι είναι ο Ρητορικός Κύκλος;
Να μια δύσκολη ερώτηση... που ίσως περιγράφει και την απάντηση. Ο Ρητορικός Κύκλος είναι ένας χώρος που θέλει να αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις. Μέσα μας και στο περιβάλλον μας.
Η κύρια Τέχνη που διδάσκεται κάποιος, ανεξαρτήτως μαθήματος που θα επιλέξει, είναι η «διαλεκτική»: η ικανότητα να βλέπουμε όχι προαποφασισμένα ένα θέμα αλλά με μια νέα, ανοιχτή οπτική και με μια μέθοδο σταδιακής ανακάλυψης όσων δεν είναι αμέσως φανερά, μέσω κατάλληλων μαιευτικών ερωτήσεων.
    Ο Ρητορικός Κύκλος ιδρύθηκε από τον Γιάννη Ανδριανάτο που ήδη ασκούσε και δίδασκε τρόπους εσωτερικής έρευνας από το 1982. Στόχος του Ρητορικού Κύκλου είναι η εκπαίδευση ανήσυχων ανθρώπων, χωρίς δόγματα, χωρίς ακλόνητες αλήθειες ή «δασκάλους», και χωρίς η γνώση να παρουσιάζεται σαν επαγγελματική αποκατάσταση μέσω ενός πτυχίου ή τεχνικής, ή να καλύπτει ιδεολογήματα.
Στόχος είναι αυτή η εκπαίδευση να οδηγήσει σε ελεύθερα, διαλεκτικά άτομα, με κρίση και στοχαστική θεώρηση, που θα μπορεί όμως να γίνει άμεσα Δράση, κομμάτι της ζωής στο τώρα. Ο Ρητορικός Κύκλος δεν συνδέεται, έμμεσα ή άμεσα, με κανένα θρησκευτικό, πολιτικό, αποκρυφιστικό ή συντεχνιακό οργανισμό ή ομάδα. πιστεύουμε πως η διαδικασία της αυτογνωσίας είναι απολαυστική και φυσική και όχι μια παλιά αυστηρή συνταγή ή μια σύγχρονη εμπορική επινόηση.
Οι Σπουδές στο Ρητορικό Κύκλο γίνονται σε επίπεδα σπουδών ( Ρητορική A΄, Ρητορική Β΄ κ.λ.π, ή προσαρμοσμένη στην ηλικία  όπως η Ρητορική εϕήβων ) όπου σε κάθε επίπεδο εμβαθύνουμε θεωρητικά και πρακτικά στη Ρητορική ικανότητα αλλά και στη Φιλοσοφική συνειδητοποίηση. Οι σπουδαστές καθώς προχωρούν μπορούν να γίνουν συνεργάτες-ομιλητές εφαρμόζοντας την εμπειρία των σπουδών σε ομιλίες Σαββάτου με ελεύθερη είσοδο κοινού, ή σε Σεμινάρια και επιμορφώσεις στο Ρητορικό Κύκλο αλλά και σε άλλους χώρους.
    Ο  Γιάννης Ανδριανάτος  έχει κάνει ομιλίες και σεμινάρια σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (π.χ. εκπαίδευση καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης για τη χρήση του λόγου), σε εταιρείες για επιμόρφωση στελεχών, σε καλλιτέχνες και επιστήμονες ή θεραπευτές για ανάδειξη ή οργάνωση των δεξιοτήτων τους. Επίσης κάνει μαθήματα Λόγου σε Δημοσιογράφους και Πολιτικούς. αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, δίνει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ έχει γράψει το βιβλίο Άνευ Αποδοχών (λάλον ύδωρ, εκδόσεις τυπωθήτω).

Τα χάικου "Άνευ Αποδοχών" γράφτηκαν μεταξύ 1989 και 1995.


Ελεύθερη είσοδος σε συναντήσεις γνωριμίας. Δηλώστε ​ενδιαφέρον-συμμετοχή, επικοινωνώντας ή δίνοντας το email σας, στη φόρμα επικοινωνίας
ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Τηλ.: 210 8042042 ,  6977071348

e-mail: giannisandrianatos@ritorikoskyklos.gr> 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού